خانه / مجله تندرستی و تغذیه / روغن جوجوبا چیست؟ کاربرد، فواید و نحوه مصرف آن

روغن جوجوبا چیست؟ کاربرد، فواید و نحوه مصرف آن

روغن جوجوبا چیست؟ آیا روغن جوجوبا برای چهره، مو، بدن و موارد دیگر مفید می باشد؟ روغن جوجوبا (جوجویا) مایعی است که از بذر گیاه سیمونسیا چیننسیس (جوجوبا) حاصل می شود که بوته ای بومی در جنوب آریزونا، جنوب کالیفرنیا و شمال غربی مکزیک است. اگرچه این یک روغن نامیده می شود، در واقع مومی مایع و گیاهی است و در داروهای قومی، برای تعدادی از بیماری ها مورد استفاده قرار می گرفته است. آمریکایی های بومی از روغن جوجوبا برای درمان زخم ها و کبودی ها استفاده می کنند. در بخش تعذیه از دکتر سلام درباره روغن جوجوبا و فواید روغن جوجوبا بصورت کامل توضیح دادیم.

روغن جوجوبا

روغن جوجوبا برای چه چیزی بهتر است؟

امروزه معمولاً برای درمان آکنه، آفتاب سوختگی، پسوریازیس و خشکی پوست استفاده می شود. همچنین توسط افرادی که در حال کچل شدن سر هستند، استفاده می شود؛ زیرا باعث رشد مو می شود. از آنجا که جوجوبا نرم کننده است، پوست را تسکین داده و فولیکول های مو را از بین می برد. بسیاری از مردم روغن جوجوبا را به عنوان روغن حامل برای استفاده های اساسی از روغن هایی از جمله طبیعی سازی کلی پوست و محصولات مو، می دانند؛ اما در واقع این یک مرطوب کننده موثر پوست نیز به خودی خود می باشد. ممکن است عجیب باشد که بدانید فقط گذاشتن روغن جوجوبا روی پوست شما چه کار هایی می تواند انجام دهد!

روغن جوجوبا چیست؟

گیاهان بالغ جوجوبا بوته های دائمی چوبی هستند که با تغییر فصل، برگ های آنها ریخته نمی شود. پس از کاشت بذر گیاهان جوجوبا، برای تولید گل می توانند تا سه سال طول بکشد و  تعیین جنسیت را فقط با گل ها می توان انجام داد. گیاهان ماده از گل بذر تولید می کنند و گیاهان نر نیز گرده افشانی می کنند. دانه های جوجوبا کمی شبیه به دانه های قهوه هستند اما به طور معمول بزرگتر بوده و شکل شان همیشه یکنواخت نیست. ساختار شیمیایی روغن جوجوبا با سایر روغنهای گیاهی تفاوت دارد؛ زیرا این دارای حلقه های اشباع نشده مومی است. به عنوان موم، روغن جوجوبا برای صورت و بدن بسیار مفید است؛ زیرا از پوست محافظت می کند، کنترل رطوبت را انجام می دهد و باعث تسکین پوست و مو می شود.

در دمای اتاق، روغن جوجوبا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده مایع است. مانند برخی روغنها، روغن جوجوبا تجزیه نمی شود و سفت نمی شود. در واقع ماندگاری بسیار طولانی دارد و این باعث می شود محصولات و کاربردهای آرایشی آن را عالی کند. روغن جوجوبا حاوی ترکیبات مفیدی از جمله ویتامین E ، ویتامین B کمپلکس، سیلیکون، کروم، مس و روی است. درصد بسیار بالای ید یعنی ۸۲ درصد است که به روغن جوجوبا قدرت بهبودی می بخشد. همچنین حاوی سه اسید چرب است: اروسیک (۱۳٫۶ درصد)، گادولئیک (۷۱٫۳ درصد) و اولئیک (۲/۱۱ درصد).

روغن جوجوبا

۸ مزیت روغن جوجوبا

پوست را مرطوب می کند

آیا روغن جوجوبا یک مرطوب کننده خوب برای پوست است؟ این در واقع یکی از بهترین مزایای روغن جوجوبا است؛ این عامل به دلیل توانایی عمل جوجوبا درست مانند روغن های طبیعی پوست ما است. غدد سباسه ما غددی میکروسکوپی در پوست ما هستند که ماده روغنی یا مومی به نام سبوم را ترشح می کنند. بافت و استفاده از سبوم بسیار شبیه به روغن جوجوبا است؛ بنابراین با افزایش سن غدد سباسه ما سبوم کمتری تولید می شود؛ به همین دلیل پوست و موی خشکی را -حتی می تواند منجر به شوره سر یا خارش پوست سر شود- خواهیم داشت.

جوجوبا نقش سبوم را وقتی که بدن ما از انجام طبیعی آن دست بکشد، بازی می کند و برای مرطوب کردن پوست و مو موثر است. از طرف دیگر، سبوم بیش از حد، که در دوران بلوغ اتفاق می افتد یا وقتی سطح هورمون زیاد است، می تواند منجر به پوستی چرب و روغنی و آکنه شود. روغن جوجوبا باعث افزایش چربی یا روغن اضافی پوست می شود و سطح روغن پوست شما را متعادل نگه می دارد. این باعث می شود یک درمان طبیعی قوی برای اگزما و همچنین درمان خانگی برای آکنه باشد؛ به علاوه برای سایر شرایط خشکی پوست نیز مناسب است.

روغن جوجوبا نرم کننده است؛ به این معنی که پوست ما را مرطوب می کند و از تحریکات یا لکه های پوسته پوسته شدگی و زبر جلوگیری می کند. خشکی پوست در اثر از بین رفتن آب در لایه بالایی پوست ایجاد می شود. روغن جوجوبا با تشکیل یک لایه روغنی در بالای پوست طوری عمل می کند تا آب در پوست را به دام بیاندازد. روی صورت، گردن، دست ها، پا و مو شما موثر خواهد بود. شما می توانید از آن در هر جای بدن استفاده کنید؛ زیرا کاملاً طبیعی است و هیچ ماده شیمیایی حاوی واکنش آلرژیک ندارد.

براساس تحقیقات منتشر شده در ژورنال بین المللی علوم مولکولی، جوجوبا اثرات ضد التهابی را اثبات کرده و در انواع شرایط پوستی از جمله عفونت های پوستی، پیری پوست و بهبود زخم ها کاربردهای بالقوه ای دارد. همچنین شواهدی وجود دارد که روغن جوجوبا را برای آکنه و درماتیت سبورئیک (خشکی پوست، پوسته پوسته شدن) و اگزما نشان می دهد.

روغن جوجوبا

آرایش را به طور امن تمیز می کند

استفاده از روغن جوجوبا بر روی صورت کاملاً بی خطر است. در واقع، این برای پوست شما مفید است. استفاده از محصولاتی رایج حاوی مقادیر زیاد مواد شیمیایی که باعث تحریک می شوند، اصلا امن نیست. به جای استفاده از مواد پاک کننده آرایشی که حاوی مواد شیمیایی است، روغن جوجوبا یک ابزار طبیعی است که هنگام استفاده از آن کثیفی، آرایش و باکتری ها را از روی صورت شما خارج می کند. حتی برای تمیز کردن آرایش چشم نیز بی خطر است و ضد حساسیت است.

از سوزش پس از تراشیدن با تیغ جلوگیری می کند

دیگر لازم نیست از کرم تراشیدن استفاده کنید؛ در عوض، بافت مومی روغن جوجوبا تهدیدهای پس از تراشیدن مانند بریدگی و سوزش تیغ را از بین می برد. این از دیگر مزیت های روغن جوجوبا برای پوست است. به علاوه، برخلاف برخی از کرم های اصلاحِ حاوی مواد شیمیایی که منافذ شما را مسدود می کنند، روغن ارگانیک جوجوبا ۱۰۰ درصد طبیعی است و باعث تقویت سالم پوست می شود. قبل از تراشیدن روغن جوجوبا را امتحان کنید تا سطح صافی برای تراشیدن ایجاد شود و بعد از تراشیدن آن را بمالید تا پوست خود را مرطوب کرده و سرعت تراشیدن را بهبود بخشد.

سلامت پوست را ارتقا می بخشد

روغن جوجوبا چگونه به پوست شما کمک می کند؟ روغن جوجوبا غیر جوش ساز و حذف تمام چربی است؛ به این معنی که منافذ پوست را مسدود نمی کند. اگرچه این یک روغن است -و ما معمولاً فکر می کنیم که روغن که روی پوست ما قرار دارد چیزی است که باعث ایجاد خرابی روی پوست می شود- روغن جوجوبا به عنوان محافظ و پاک کننده پوست عمل می کند.

روغن جوجوبا سرشار از ید است که با باکتری های مضر که منجر به خرابی پوست می شوند، مبارزه می کند. آنتی اکسیدان های موجود در روغن جوجوبا خطوط ریز، چین و چروک را برطرف کرده و به طور طبیعی سایر علائم پیری را کند می کنند. روغن جوجوبا همچنین می تواند روند بهبود زخم را تسریع کند، همانطور که در مطالعهای انجام شده در گروه محیط زیست و علوم زندگی در ایتالیا انجام شده است. نتایج نشان داد که روغن جوجوبا سرعت بستن و بهبود زخم را تسریع می کند و سنتز کلاژن را تحریک می کند. در این مطالعه همچنین آمده است كه روغن جوجوبا هنگام استفاده بر روی پوست دارای اثرات سمی بسیار كمی است.

یک تحقیق که در سال ۲۰۱۲ که در آلمان انجام شده است، توانایی روغن جوجوبا را در کاهش ضایعات پوستی و بهبود وضعیت کلی پوست برای ۱۹۴ شرکت کننده که ماسک های سفالی با روغن جوجوبا را روی صورت خود دو تا سه بار در هفته قرار می دادند، مورد بررسی قرار داد. ۵۴ درصد از شرکت کنندگان گزارش دادند که پس از شش هفته استفاده از روغن جوجوبا، ضایعات پوستی به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

روغن جوجوبا

 سلامت مو را ارتقا می بخشد

روغن جوجوبا باعث تقویت رطوبت و بهبود بافت موهای شما می شود. همچنین پوست سر را درمان کرده و شوره سر را از بین می برد. می توانید از روغن جوجوبا برای افزودن درخشش و نرم کردن موهای خود استفاده کنید؛ به علاوه باعث می شود فرسودگی به طور طبیعی از بین برود. این گزینه بسیار بهتری نسبت به استفاده از نرم کننده ها یا محصولات موی پر از مواد شیمیایی خطرناک که فقط موهای شما را خشک تر و چسبان تر می کنند، می باشد. برای خنثی کردن موهای خود، چند قطره روغن جوجوبا را به برس -برس شما به آرامی حرکت خواهد کرد و تهدید تکه های شکسته را از بین می برد- یا مستقیماً به موهای خود اضافه کنید.

هفته ای دو کیلو وزن کم کنید !

تا کنون بیش از ۳۰۰۰ نفر با این رژیم غذایی وزن خود را کاهش داده اند. این رژیم برای هر فرد با توجه به ویژگی ها و شرایط بدنی شخصی می شود و می تواند یک بار برای همیشه مسئله لاغری و کاهش وزن را برای شما حل کند. برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه سبز رنگ زیر بزنید
کلیک کنید .

روغن جوجوبا اخیراً برای درمان آلوپسی (طاسی) مورد توجه قرار گرفته است؛ یعنی ریزش مو در اثر عفونت قارچی یا آسیب رساندن به ساقه مو و فولیکول ها. مطالعات نشان داده است که استفاده از آروماتراپی در درمان ریزش مو مؤثر است. یک مطالعه از مرکز پزشکی دانشگاه مریلند نشان داد که ماساژ پوست سر با ترکیبی از چندین روغن اساسی رشد مو را بهبود می بخشد. نتایج مطالعه نشان می دهد که روغن هایی مانند روغن اسطوخودوس، روغن رزماری، روغن آویشن و اسانس چوب سدر موثر بوده اند.

از آنجا که روغنهای اساسی می توانند برای برخی افراد باعث تحریکات پوستی شوند، این مطالعه نشان داد که مخلوط کردن آنها با روغن جوجوبا مؤثر است. تحقیقات نشان می دهد که اضافه کردن سه تا شش قطره اسانس روغن به یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا به عنوان یک درمان ریزش مو به دلیل درمان فولیکول های موی خشک موثر خواهد بود. با برگرداندن رطوبت، پوست سر در حالت سالم تری قرار دارد و احتمال رشد مو بیشتر می شود.

حاوی ویتامین E است

ویتامین E نقش آنتی اکسیدان را بازی می کند. این ویتامین دیواره های مویرگی پوست شما را تقویت کرده و رطوبت و خاصیت ارتجاعی را بهبود می بخشد و به عنوان یک ماده مغذی ضد پیری طبیعی در بدن شما نیز عمل می کند. مطالعات نشان می دهد که ویتامین E به کاهش التهاب در بدن و پوست شما و به حفظ ظاهری سالم و جوان کمک می کند. این خاصیت آنتی اکسیدانی در مواقعی که افراد در معرض دود سیگار یا اشعه ماوراء بنفش نور آفتاب هستند را در برابر سرطان پوست محافظت می کند.

هنگامی که از روغن جوجوبا حاوی ویتامین E استفاده می کنیم، توسط لایه اپیدرم پوست جذب می شود و می توان از آن برای درمان آفتاب سوختگی استفاده کرد که یکی از دلایل اصلی بروز سرطان پوست است. از آنجا که باعث سرعت بخشیدن به ترمیم سلول می شود، می توان از آن برای درمان جای زخم، آکنه و چروک نیز استفاده کرد. یکی دیگر از فواید ویتامین E توانایی آن برای کمک به ضخیم شدن مو است. این به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و مرطوب کننده ی آن است.

روغن جوجوبا

حاوی مجموعه ویتامین B است

ویتامین های گروه B نیز به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و به بدن در مقابله با رادیکال های آزاد و آسیب سلولی کمک می کنند. ویتامین های B برای پوست شما جهت حفظ تعادل هورمون ها به طور طبیعی عالی هستند. به عنوان مثال ویتامین ۵B (به نام اسید پانتوتنیک) در درمان واکنش های پوستی از پرتودرمانی کمک می کند و ممکن است باعث افزایش سرعت بهبود زخم و بریدگی شود. همچنین بروز نشانه های پیری زودرس مانند چین و چروک و لکه های تیره روی پوست را به تاخیر می اندازد.

داده های جمع آوری شده از مطالعات اخیر حاکی از آن است که اسید پنتوتنیک به دلیل مکانیسم های خاصی که به کنترل کمک می کنند، به عنوان سرعت دهنده در روند بهبود طبیعی حضور دارند. ویتامین ۵B فایده ای دارد که اگر از آن با استفاده از روغن جوجوبا استفاده کنید، پوست شما را از عفونت و باکتری ها حفظ می کند.

 با قارچ ها و عفونت ها مبارزه می کند

روغن جوجوبا خاصیت ضد قارچی و ضد التهابی دارد. این بیماری می تواند قارچ ناخن پا و بیماری پای ورزشکاری را درمان کند و به خلاص شدن از زگیل کمک می کند. یک مطالعه در سال ۲۰۰۵ نشان داد که روغن جوجوبا یک ماده ضد التهابی مؤثر است که قادر به کاهش علائم التهاب در پنجه و گوش موش بوده است. در این مطالعه همچنین مشخص شد که روغن جوجوبا یا همان موم مایع قادر به تشکیل بافت زخمها بوده و روند بهبودی را تسریع می کند.

روغن جوجوبا

چگونه از روغن جوجوبا استفاده کنیم و از کجا تهیه کنیم

اگر نمیدانید روغن جوجوبا را کجا بخرید، خوشحال می شوید که بدانید در اکثر فروشگاه های مواد غذایی سالم موجود می باشد و اخیراً در فروشگاه های بزرگ و سوپر مارکت ها نیز حضور داشته است. به طور رایج، قیمت آن بین ۵ تا ۱۰ دلار برای یک بطری است. هنگام خرید روغن جوجوبا، مارک های ارگانیک را -تا مطمئن شوید که این روغن ۱۰۰ درصد جوجوبا است و هیچ افزودنی ای در آن نباشد که باعث تحریک پوست شما شود- انتخاب کنید. استفاده های زیادی از روغن جوجوبا وجود دارد؛ بنابراین در آزمایش اضافه کردن چند قطره از این ماده مفید به محصولات مو و پوست خود نترسید. در اینجا چند مورد توصیه می شود:

  • مرطوب کننده صورت: چهار تا شش قطره روغن را صبح و شب هنگام خواب به صورت خود بمالید. آیا می توانید یک شب روغن جوجوبا را روی صورت خود بگذارید؟ کاملا. در حقیقت، هنگام خواب، پوست شما را تغذیه می کند.
  • مرطوب کننده مو: سه تا پنج قطره را به نرم کننده خود اضافه کنید یا یک یا دو قطره را روی موهای مرطوب بعد از دوش گرفتن بمالید. اگر دو بخشی شدن مو یا مو خوره دارید، روغن جوجوبا را بعد از مشخص کردن و قبل از دسته کردن کردن، انتهای موهای خود ماساژ دهید.
  • کاهش چین و چروک: از یک تا سه قطره جوجوبا استفاده کنید و آن را در مناطق چروکیده بمالید؛ سپس با حرکت دایره ای آن را روی پوست خود مالش دهید تا جذب شود. می توانید روزانه دو بار این کار را انجام دهید.
  • از بین بردن آرایش: سه تا پنج قطره روغن جوجوبا را به یک توپ یا پد پنبه اضافه کرده و آرایش را پاک کنید.
  • مرهم گذاری لب: هر وقت لازم باشد یک یا دو قطره روغن جوجوبا را روی لب خود بمالید.
  • مبارزه با عفونت ها: روزی دو بار یک تا سه قطره روغن جوجوبا را به منطقه آلوده یا تحریک شده اضافه کنید.
  • آفتاب سوختگی: یک ربع روغن جوجوبا را برای تسکین در مناطق آفتاب سوختگی مالش دهید. همچنین برای این کار می توانید جوجوبا و روغن نارگیل را با هم ترکیب کنید.
  • دفع حشرات: تحقیقات نشان می دهد که ترکیبی از روغن جوجوبا، روغن نارگیل، روغن کلزا و روغن ویتامین E ممکن است به دفع ۳-۴ ساعتی پشه ها کمک کند.
  • مبارزه با آکنه: با استفاده از یک توپ نخی تمیز یا انگشتان تمیز، در صبح و شب، مقداری روغن جوجوبا را در مناطق مستعد آکنه بمالید. همچنین می توانید جوجوبا را با روغنهای اسانسی ضد آکنه مانند کندر و اسطوخودوس ترکیب کنید.

روغن جوجوبا

تاریخچه و حقایق جالب درباره  روغن جوجوبا

اولین کشت تجاری جوجوبا در مناطق کویری نگب و مناطق دریای مرده ی اسرائیل بود. روغن جوجوبا در دهه ۱۹۷۰ برای تولید لوازم آرایشی بسیار مهم شد؛ بخصوص وقتی شکار نهنگ ممنوع شد و روغن اسپرم نهنگ دیگر در دسترس نبود. روغن جوجوبا جایگزین مناسبی برای روغن اسپرم وال تلقی شد و از آن در محصولات آرایشی و بهداشتی در سراسر ایالات متحده استفاده می شد. تا سال ۲۰۰۰، شورای بین المللی صادرات جوجوبا انتظار داشت که تولید جهانی جوجوبا طی یک دوره ۵ ساله ۱۵ درصد افزایش یافته و با محبوبیت دستور العمل های DIY و مراقبت از پوست در این روزها، روغن جوجوبا همچنان به رسمیت شناخته می شود.

از روغن جوجوبا می توان به عنوان یک آفت کش طبیعی و بی خطر استفاده کرد. امروزه، این مورد برای کنترل مگس های سفید بر روی همه محصولات زراعی و کپک پودری که روی انگور ایجاد می شود، استفاده می شود. این ماده بر روی سطح محصول مانعی فیزیکی ایجاد می کند و حشره را از آن دور نگه می دارد. این جایگزین بسیار خوبی برای بسیاری از سموم دفع آفات تجاری است؛ زیرا این ماده غیر سمی است و خطراتی برای موجودات دیگر در محیط ایجاد نمی کند.

دستور العمل روغن جوجوبا

روغن جوجوبا به عنوان روغن حامل در بسیاری از محصولات مراقبتی پوست مورد استفاده قرار می گیرد. آن را با روغنهای اساسی مورد علاقه خود مخلوط کنید تا شستشوی صورت، شامپو، نرم کننده، لوسیون بدن یا روغن ماساژ منحصر به فرد خود را ایجاد کنید. لوسیون های معمولی مملو از مواد شیمیایی و عطرهای مصنوعی مضر هستند. در عوض، این لوسیون بدن خانگی را امتحان کنید. روغن جوجوبا که با روغن نارگیل مخلوط شده، ترکیب قدرتمندی از خاصیت آنتی اکسیدان و مرطوب کننده پوست را ایجاد می کند که باعث می شود پوست شما تازه و جوان به نظر برسد.

دستور العمل شستشوی بدن در خانه من کاملاً طبیعی و عاری از مواد شیمیایی است. این پوست شما را تمیز کرده و باکتری ها را از بین می برد و در ضمن تغذیه مناسب و تامین ویتامین هایی برای نگه داری پوست، آن را هیدراته و سالم نگه می دارد. ۱/۴ فنجان روغن جوجوبا را به مالش با بخار در خانه خود اضافه کنید و از اینکه چگونه به باز کردن دستگاه تنفسی و بهبود تنفس کمک می کند -همچنین بوی طراوت می بخشد- شگفت زده خواهید شد. سرم ضد پیری می تواند گران باشد و حاوی مواد شیمیایی مضر باشد. در عوض، این دستور العمل سرم خانگی ضد پیری را امتحان کنید. این ماده حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی است که ضمن تامین مواد مغذی حیاتی و هیدراتاسیون، به پوستی درخشنده و جوان کمک می کند.

روغن جوجوبا

اثرات جانبی احتمالی روغن جوجوبا

استفاده از روغن جوجوبا برای بیشتر افراد هنگام اعمال روی پوست، بی خطر است؛ حتی زنانی که باردار هستند و یا شیر می دهند. عوارض جانبی روغن جوجوبا ممکن است شامل بثورات و واکنشهای آلرژیک باشد. علائم آلرژی روغن جوجوبا ممکن است شامل کهیر و خارش باشد. با این حال، جوجوبا به عنوان ماده ای هایپوآلرژنیک در نظر گرفته می شود و عوارض جانبی آن نادر است. اگر نگران حساسیت هستید، قبل از استفاده از آن روی صورت یا سطوح بزرگتر، تست وصله ای (اعمال جوجوبا در قسمت کوچکی از پوست) امتحان کنید. مصرف جوجوبا از طریق دهان بی خطر نیست؛ زیرا حاوی ماده شیمیایی بنام اسید اروسیک است که می تواند باعث آسیب قلبی و سایر عوارض جانبی جدی شود. استفاده از روغن جوجوبا را برای استفاده موضعی خارجی است؛ نه برای مصارف داخلی.

افکار نهایی درباره روغن جوجوبا

  • روغن جوجوبا یک موم مایع گیاهی است که در انواع محصولات صورت و بدن مورد استفاده قرار می گیرد.
  • از آنجا که جوجوبا نرم کننده است، برای محافظت از پوست و جلوگیری از تحریکات موثر است. همچنین دارای خواص مغذی و مرطوب کننده است. سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین E و ید -تمام مواد مغذی که سلامت پوست و مو را تقویت می کند- است.
  • چندین استفاده برای روغن جوجوبا وجود دارد. برای بهبود آکنه، مقابله با شرایط التهابی پوست و محافظت از پوست در برابر عفونت می توان مستقیماً بر روی صورت، گردن و مناطق دیگر پوست اعمال کرد. روغن جوجوبا برای مو نیز به دلیل داشتن اثرات مرطوب کننده و تقویت کننده بسیار محبوب است.
  • جوجوبا برای استفاده موضعی بی خطر است. برای تست آلرژی، قبل از استفاده از روغن روی سطوح بزرگتر یا صورت خود، آزمایش وصله ای و کوچک را امتحان کنید.


لينک منبع

درباره ی admin

همچنین ببینید

بیماری های مغز و اعصاب کودکان؛ علائم و درمان سردرد کودکان

سردرد یکی از دلیل شایع در اطفال است که به دنبال مراقبت ‌های پزشکی هستند. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *